8 Şubat 2014 Cumartesi

ERTELEME



Uzun bir yolculuktan sonra bu sanayi kentine gelmişti. Yorgundu. Kızıla boyanmış kıvırcık saçları iki gündür yıkanmadığı için yağlanmıştı. Telefonunun küçük ekranını kullanarak yüzündeki küçük sivilceleri uzun tırnağıyla izi kalacak şekilde yok ediyordu. Yok ettiğini sanıyordu.

Biraz sonra kendisine bir arkadaş yapmıştı bile. Kısa boylu, az duyan, saçları fönlü, az konuşan bir çocuk. O da aynı niyetle uzaklardan gelmişti. Gergindi. Sivilcelerini patlatan kızın söylediklerini dinliyor, kafasını sallıyor ama yorum yapmıyordu.

İkisi de aynı anda saatlerine baktı. Aniden ayağa kalktılar. Beş katlı memur dolu binanın kapısına koşuyorlardı. Koştukları kapıyı, incecik bir içeriden zorlayarak açtı. Onlara 'yok' gibisinden bir şeyler söyledi. Az önce oturdukları masaya döndüler.

Bir kahkaha attım o anda; Saba Tümer gibi. Biliyordum çünkü ben ertelendiğini. Sınavın 1'de değil 3'de olacağını...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu blogta yer alan yazılar üzerindeki 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu altında düzenlenen tüm maddi ve manevi haklar eser sahibi olan Ahmet Kaya'ya aittir. Söz konusu içerikler eser sahibinin izni olmadan kopyalanamaz, çoğaltılamaz, işlenemez, değiştirilemez veya başka internet sitelerinde ya da basılı veya görsel yayın yapan diğer mecralarda yayınlanamaz.